Bomen snoeien

 

Boom snoeienIn een stedelijke omgeving moeten bomen in veel gevallen aan een bepaald beeld beantwoorden.
We onderscheiden alvast verschillende vormen van snoeien om later aan dit beeld te voldoen.

Jeugdsnoei:

In de jeugdfase is het belangrijk dat er aan begeleidings – of jeugdsnoei wordt gedaan, want hierdoor kunnen latere problemen worden vermeden. Dubbele toppen, schurende takken, plakoksels of takken uit de tijdelijke kroon worden verwijderd zodat de boom in de optimale omstandigheden kan groeien tot het uiteindelijke eindbeeld is bereikt.

Onderhoudssnoei:

Bomen hebben op regelmatige tijdstippen onderhoud nodig, niet alleen om de boom te beschermen tegen zichzelf maar ook om de veiligheid van de bewoners rondom te garanderen.
Sommige soorten kunnen bv gaan scheuren onder het gewicht van hun eigen bladerdek, terwijl andere dan weer veel dood hout aanmaken. In de verschillende gevallen passen wij de juiste snoeiwijze toe.

Vormsnoei:

In sommige situaties moeten bomen worden ingekort worden omdat ze te groot worden voor hun omgeving of alweer aan een bepaald eindbeeld moeten voldoen. Belangrijk is dat, afhankelijk van de soort, dit om de 5 à 7 jaar opnieuw gedaan wordt. De nieuwe scheuten op de knot zijn namelijk nooit zo sterk als een gewoon doorlopende tak en zijn dus gevaarlijk voor uitscheuren als deze te groot worden.

Weet u niet welke snoeiwijze bij u van toepassing is? Geen probleem wij bespreken met u wat de ingreep zal inhouden en waarom we deze toepassen in uw situatie. Aarzel dus zeker niet om ons volledig vrijblijvend te contacteren.