Bomen vellen

 

Boomverzorger vellen van een boomOnder het vellen of kappen van bomen verstaan we het verwijderen van de gehele boom en eventueel het wegfrezen van de wortels nadien. Wanneer de boom in één keer kan vallen verkiezen we deze manier en zullen we deze met behulp van treklijnen, katrollen, winch of takels in de juiste richting doen vallen. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk. Wanneer er bv een huis of ander gebouw in de buurt staat moeten we de boom in stukken demonteren. Demonteren kan al klimmend gedaan worden of met behulp van een hoogtewerker.

Afhankelijk van de situatie kiezen wij voor de juiste werkwijze om het vellen zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen.

Achteraf hakselen wij alle restmateriaal en zagen de boom in stukken zoals overeengekomen. Ook afvoeren van het gezaagde hout behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk hier een filmpje waarin je kan zien hoe we een fijnspar van ruim 20 m hoog hebben geveld. Door een gebrek aan ruimte was het niet mogelijk de boom in een keer te vellen. Al klimmend hebben we de boom uit elkaar gehaald. Op enkele uren tijd was de klus geklaard.

In een ander filmpje kan je zien hoe we een witte abeel, die zwaar beschadigd was door blikseminslag, hebben geveld. De boom was ongeveer 18 m hoog. Hier hebben we het vellen boven in de boom gefilmd.